Vigtigheden af selvforkælelse …

Nogen kalder det selvforkælelse, andre kalder det egenomsorg. Hvorfor er det egentligt så vigtigt?

Når jeg ser på, hvordan vi lever som mennesker i dag, så lever vi i en hverdagen hvor stress er blevet en normalitet. Hvor det nye sort er blevet, hvor travlt du har det.  Ord som: booket op, ophængt, fuldt optaget, er blevet ord der markere en form for status. Både i arbejdslivet og i privatlivet. Vi tror det signalere, at du er dygtigt på dit arbejde, og at dit privatliv er fyldt med venner og god socialisering.
Men måske er det ikke den overbelastning vi skal sigte efter. Måske skal vi sigte efter, at kunne være tilstede i det som er foran os i nuet.
Og lige netop det har vi svært ved, hvis vi er stresset, for da vil tanker og kroppen hele tiden være optaget af både fortiden og fremtiden.

Jeg har oplevet stress på egen krop, noget som var uventet, da jeg har arbejdet en del med mennesker lige præcis på det område.  Jeg så signalerne, men der var altid en undskyldning for lige, at forsætte bare lidt endnu…
Bl.a. derfor er det nu blevet hensigtigsmæssigt for mig, at sørge for egensorg hver dag.  Eller nogle gange bruge en uge eller længere på, at få både min krop og mit sind i balance.
På den måde vil jeg, ikke bare være tro mod mig selv, men jeg vil også kunne være der meget mere for mine omgivelser, når jeg selv har det godt.
Det er derfor jeg nu har valgt at tage på denne rejse.
En rejse ind i den ayurvedisk verden, som vil pleje både min krop og psyke.
Hvad er Ayurveda?
Ayurveda betyder “livets videnskab”.  ‘Ayur’ (liv) og ‘veda’ (viden).
Ayurveda er et holistisk sundhedssystem, der igennem årtusinder har udviklet sig i Indien, og som beskæftiger sig med både fysisk sundhed, mental balance, spirituelt velbefindende, mellemmenneskelige relationer samt vores forhold til vores ydre miljøet.

 

 

 

 

Kategorier

Hemmelighedernes Hemmelighed