Pesto af ramsløg – en forårs bebuder …

Jeg blev ramt af duften, af ramsløg, da jeg gik en tur i skoven idag. 
Ramsløg er i løgfamilien, og har en karakteristisk hvidløgssmag og –duft. De indeholder masse C-vitamin, faktisk 20-40 gange så meget som i citroner, og kan bruges i retter, hvor man ellers ville bruge hvidløg eller purløg.
De skulle efter sigende have eksisteret i Danmark siden bondestenalderen og højst sandsynlig før, det er en gedigen dansk plante. 
Så historien med, at spanske soldater har bragt den til Rissskovene i Århus i 1808, holder ikke vand 🙂 
Men det er dog i disse skove jeg idag, kunne plukke en buket og tage med hjem, med det formål at lave en frisk forårspesto. 

Nyplukket ramsløg …

Revet parmasan …

Smuttede mandler …

Olivenolie …

Pesto af ramsløg …

Kategorier

Hemmelighedernes Hemmelighed