Merovingian

merovingian3

Merovingian

Nicolas Poussin, fransk maler 1594 – 1655. Har malet det meget omtalte billed “Et in Arcadia” (selv i Arcady, der er jeg eller selv døden er i Arcady), som titlen er blevet oversat til. Arcadion, beskriver en utopisk paradishave. Maleriet siges, at være en ledetråd til opklaringen af Renne-le-Chateau gåden og måske oven i købet være et led til, at komme tættere på mysteriet om den hellige gral.

Merovingien: Fransk kongeslægt. Slægten skulle efter signe, være efterkommere af Jesus og Mariam. Mariam siges, at være flyttet til Frankrig efter Jesus død og her voksede deres slægt op. Ifølge den beretning skulle Mariam have været gravid da Jesus døde på korset.

Grail: Den hellige gral. Hvad indeholder den, det har været det store spørgsmål i århundrede- Er det guld og rigdomme, er det nogle hemmelige skrifter eller det det måske rigdommen i det at være menneske?

Sommerfugl: Symbol for forvandling og ny begyndelse.

Alfa og Omega: Udtryk for at noget er grundlæggende eller vigtigst. Udtrykket stammer fra biblen, fra Johannes åbenbaring 22,13, hvor Gud siger: “Jeg er alfa og omega, den første og den sidste, begyndelsen og enden”.

Fleur di lie: Er sporet tilbage til den hellige lotusblomst i det gamle Egypten, hvor den som hieroglyf betød plante – træ af liv. Liljen representere perfektion, lys, renhed og liv. Mange har brugt liljen som symbol – bl.a. Jeanne d’arc og tempelridderne.

Kategorier

Hemmelighedernes Hemmelighed