Beruset af blomsterduft, er den mest vidunderlige rus …

Når jeg engang er taget fra mit residens her på jorden, er jeg for nuværende sikker på, at det jeg kommer til at savne mest ved jordlivet, er mine sanser. 
Disse fintfølende instrumenter, der i den grad beriger et jordliv. 
Jeg kan blive hensat i en anden verden, når min duftsans favnes af en roses dybe duft. Tiden i den ydre verden står stille, mens et indre magisk dufteventyr udspiller sig. Jeg føler mig som en alf eller Alice i eventyrland, der for en stund er i en mystisk verden. En mikrokomisk verden, der udspiller sig i et makrokosmisk univers – som en velduftende Sirene.


Den mere faglige beskrivelse af det eventyr der udspiller sig, foregår i den øverste del af næsen, hvor der
sidder receptorer, der gennem et tyndt lag slim opfatter den kemiske sammensætning, af de bitte små partikler der er i luften. Disse lugtimpulserne, går som de eneste af alle sanserne direkte ind i det limbiske system i midthjernen.
Det limbiske system, kaldes også populært for følelseshjernen, så derfor er der mange følelser forbundet med dufte og lugte.
Som f.eks. når duften af nåletræer langsomt danser sig ind i mit system, ryger jeg fluks tilbage i min barndom – til sommerhus, grandskov og solbærbuske. 

Min hukommelse bliver vækket af denne duft af gode minde. 

Kategorier

Hemmelighedernes Hemmelighed